INTERNATIONELLT METE
Detta är internationellt mete
Tävlingskommittén bjuder på fiske för både proffs och den som vill tävla med enbart sig själv. Möjligheten att prova på nya fiskevatten. Det viktiga är att man kommer ut i friska luften, kopplar av och kommer ifrån vardagen en stund. Prova gärna att vara med på en Internationell metes tävling i år.

Tävlingsregler i korthet:

För att få deltaga i Distriktets tävlingar måste du vara medlem i Sportfiskarna. Vid Internationellt mete är tävlingssträckan uppdelad på sektioner och de tävlande lottas ut på en metesplats som är ca 10m. Mäskning är tillåten. Tävlingstiden är som regel 4 timmar och man får förmäska vid signal 5 minuter innan tävlingsstart. Under tävlingen får endast så kallad underhållsmäskning ske och då skall mäskbollen rymmas i en sluten hand. All fisk räknas. Fri linlängd. Under tävlingen förvarar man fisken levande i ett keepnet och efter tävlingens slut väges fisken levande och släpps därefter tillbaka i vattnet. Till samtliga DM gäller föranmälan senast 5 dagar innan tävlingsdatum till arrangerande klubb. Vid maraton tävlingar (12 timmars) kan andra regler gälla.

 VILL DU HA EN RESULTATLISTA EFTER TÄVLINGEN HEM I DIN E-POSTLÅDA?

SKRIV TILL sportfiskarna.f-lan@swipnet.se OCH TALA OM VILKA TÄVLINGSRESULTAT DU VILL HA, SÅ KOMMER DET ETT DOKUMENT SÅ FORT RESULTATLISTAN ÄR KLAR.